Ponykamp


Manege de Veluw heet je van harte welkom bij onze ponykampen die georganiseerd worden tijdens de grote vakantie. In een week ponykamp op onze manege leer je veel over paarden en pony’s. Gezelligheid staat voorop. Er is ruimte voor een beperkt aantal jongens en meisjes, tussen 7 en 15 jaar. 

Faciliteiten
Naast de pony’s en paarden zijn er nog veel meer faciliteiten op onze manege. Zoals een ruime en sfeervolle kantine, 2 overdekte rijhallen, buitenbaan, ruime weide, stapmolen, solarium, zwembad, overdekte poetsgelegenheid en een wasplaats.

Instructie
Onze instructeurs en instructrices weten alles van pony’s en paarden, en vinden het bovendien erg leuk om les te geven. Zij vinden dat ponyrijden iets leuks en leerzaams moet zijn. Ook de omgang met pony’s en paarden vinden zij heel belangrijk

Programma
Na aankomst maak je kennis met ons en onze pony’s. Je krijgt een uitgebreide introductie, daarna maken we onze bedden op in de groepsaccommodatie van onze manege. De groepsleiding slaapt ook in deze ruimte. Dus er is altijd iemand om een oogje in het zeil te houden. Hierna begint de eerste les, en bekijken we je rijervaring. Aan de hand hiervan maken we groepen, natuurlijk proberen we dat je samen met je vriend(in) in een groep komt en krijg je elke dag 3 uur rijles, dit kan een dressuur, spring, voltige of longeerles zijn. Naast ponyrijlessen krijg je ook les in verzorging en theorie. Ook organiseren we een dressuur wedstrijd in deze week voor alle deelnemers van het ponykamp!

Buitenritten
Als het goed weer is maken we buitenritten in de schitterende omgeving van Ewijk. Ritten door de uiterwaarden, over de dijk en door kleine dorpjes. 

Wat doen we nog meer?
Natuurlijk zou je het liefst de hele dag op je pony zitten, maar tijdens onze ponykampen doen we nog veel meer. Wat dacht je van de Bonte avond, kampvuur, spooktocht, hoefijzer schilderen, bingo, pimp je pony of ‘s ochtends heel vroeg je bed uit voor een dauwtraptocht. Natuurlijk heb je ook wel eens een uurtje voor jezelf, zodat je een kaartje kan schrijven, zwemmen in ons privé zwembad, (onder toezicht) gezellig een spelletje kunt doen. Of gewoon even lekker niets doen.

Wedstrijden en demonstraties
Vrijdagmiddag mag je meedoen aan de demonstratie. Het leukste is dat je ouders, verzorgers en je familie kunnen komen kijken. Zo kun kun je iedereen laten zien wat je samen met je groepsgenoten geleerd hebt in deze week. Bijvoorbeeld een demonstratie carrousel rijden en/ of springen. Voor iedere deelnemer is er een leuke herinnering aan het ponykamp.

Bekijk hier de foto's van vorig jaar.

Bekijk hier de folder van ponykamp zomervakantie

Prijzen en data
Een ponykampweek begint op zondagmiddag 16.00 uur en eindigt jammer genoeg op vrijdagavond 18.00 uur. In 2020 zijn dit weken: 29, 30 en 34.

Vergeet je geen reisverzekering af te sluiten?
Neem contact met ons op of schrijf je hier direct in. Voor meer informatie over prijzen of als u een inschrijfformulier wilt ontvangen kunt u ook bellen met 0487-522320.

 

Informatie