Wedstrijden

Wedstrijden 
Onze manege organiseert  elke maand een  FNRS wedstrijd. Zowel dressuur, carrousel, vaardigheid, springen als zitcompetitie. Deze wedstrijden zijn erg gezellig en natuurlijk is het voor ieder die meedoet best wel een beetje spannend. Maar bij ouders/ verzorgers roept het soms toch nog wel enkele vragen op. Daarom hier uitgebreide informatie over de FNRS wedstrijden.


Inschrijven

Wanneer een wedstrijd plaats vind op onze manege, wordt dit ruim van te voren aangegeven op de publicatieborden en via de mail. Als je mee wilt doen geef je je op in de kantine. Overleg met je instructeur / instructrice welk niveau je mag instromen en op welke pony je het beste kan rijden. Schrijf op tijd in want vol = vol.


Kleding
Als je meedoet aan de wedstrijd moet je er natuurlijk piekfijn uitzien. Op wedstrijden dragen alle ruiters en amazones een donkerblauwe of zwarte trui. Met daaronder een witte bloes. Het allermooist is het als je dan ook nog een witte of beige rijbroek hebt, maar deze is niet verplicht. Wat je absoluut niet moet vergeten is je cap en rijlaarzen, draag je handschoenen dan alleen witte handschoenen, andere kleuren zijn niet toegestaan. Wil je een wedstrijdteneu met rijjasje zorg dan dat het hele tenue compleet is.


Wedstrijddagen

Wedstrijden worden altijd op zondag gehouden. 


Voorlezen
We zorgen altijd voor een voorlezer, natuurlijk mag u ook zelf de proef voorlezen. 


Tijden
Zorg dat je minimaal een half uur van tevoren aanwezig bent, dit  in verband met inlooptijd.  


Klaarmaken van je paard of pony:
Natuurlijk moet je voor je wedstrijd je paard of pony goed poetsen en het mooiste is om ook te vlechten, vraag gerust hulp aan elkaar.


Losrijden

10 minuten van tevoren, mag je je pony van stal halen en vast gaan stappen in rijhal 2.  Als je naam omgeroepen wordt betekent het dat je bijna aan de beurt bent. Dan mag jij naar binnen voor het rijden van je proef. Succes!


Uitslag

Na het rijden van de proef zet je je pony weer op stal of geef je hem door aan de volgende die erop mag rijden. Als alle deelnemers van jouw groep klaar zijn worden de punten opgeteld en wordt de prijsuitreiking gehouden in de kantine ook hierbij worden leuke foto's gemaakt en op de site geplaatst!

Heeft u nog vragen dan kunt u ook altijd terecht bij Janneke of bij uw instructeur of instructrice.