Poets en opzadelles

Voor wie en waarom? 

Manege de Veluw geeft speciale poets en opzadel lessen voor beginnende ruiters of amazones. Het poetsen en opzadelen van je pony is vaak een lastig karwei als je net begint met paardrijden. Daarom willen wij jullie hier graag bij helpen. 

Deze les wordt elke maand gegeven in hal1(bij de kantine) en begint altijd om 15.00uur en duurt tot c.a. 16.00uur op zaterdagmiddag. In deze les wordt uitgebreid voorgedaan hoe je moet poetsen, op -en afzadelen en hoe je het dekkleed moet opleggen. Er staan een aantal pony's klaar waar jullie dan in kleine groepjes mee gaan oefenen en bij elke pony staat een begeleidster. Bij deze les is het van groot belang dat minimaal een van de ouders van het kind aanwezig is om het kind te helpen en eventueel zelf ook het een en ander te Ieren omtrent poetsen en opzadelen, zodat u later uw kind kunt helpen met op -en afzadelen voor en na de rijlessen.
Poetsspullen zijn altijd aanwezig, eigen spullen kunt u ook meenemen!

In de kantine hangt een aantal weken van te voren een inschrijflijst op het prikbord , ook wordt er een mail gestuurd of kijk bij de agenda op onze website.

We hopen jullie hier graag te zien, omdat dit een erg leerzame en leuke les is voor de kinderen!