Groepslessen

Groepslessen:

Na een aantal privé-lessen bent u klaar om de groep in te gaan. Afhankelijk van uw rijvaardigheid, ervaring en leeftijd zoeken wij voor u een geschikte groep. Een groep bestaat maximaal uit 9 cursisten bij de kinderen en maximaal 7 bij de volwassenen, zodat iedereen voldoende individuele aandacht van onze instructeurs krijgt. Manege de Veluw beschikt over 2 moderne binnenmaneges en een buitenbak. Door deze uitgebreide faciliteiten is er altijd ruimte om te rijden. 

Groepslessen voor kinderen

Jong geleerd is oud gedaan. Veel ruitertjes en amazones beginnen al op jonge leeftijd met paardrijden. De minimum leeftijd om te beginnen met de groepslessen op manege de Veluw is 6 jaar. 

Onze gediplomeerde instructeurs en instructrices leren uw kind op een leuke en ongedwongen manier de beginselen van het paardrijden. 

Manege de Veluw werkt met de '6-wekenwissel', dit wil zeggen dat er 6 weken op dezelfde pony gereden wordt. Hierdoor raakt het kind vertrouwd met de pony en zijn gedragingen. Na deze 6 weken mag er weer een ander paard of pony worden gekozen.

De lessen voor kinderen worden gegeven van maandag t/m zaterdag: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 16.00 uur. Op woensdag vanaf 13.30 uur en op zaterdag vanaf 9.00 uur.