Kleding voor het paardrijden

Om te kunnen paardrijden heb je in het begin niet zoveel nodig. Je moet natuurlijk eerst uitvinden of je het wel leuk genoeg vindt om ermee door te gaan. Veiligheid staat bij manege de Veluw voorop. Op de manege hebben wij een leuke winkel met alle basisartikelen voor het paardrijden, kom gerust een kijkje nemen en vraag naar de aanbiedingen!

Cap
Een cap is voor de eerste (privé) lessen te leen, maar in de groepslessen is een eigen goedgekeurde cap verplicht. Let hierbij op het keurmerk in de cap.

Laarzen
Paardrijlaarzen zijn verplicht. De meeste kiezen voor rubberen rijlaarzen, maar er zijn natuurlijk ook leren rijlaarzen.

Paardrijbroek
Een dure paardrijbroek hoef je voor de eerste keren nog niet aan te schaffen. Wel raden we je aan om niet in een spijkerbroek te gaan rijden. In een spijkerbroek zitten namelijk veel naden. Deze naden kunnen wondjes veroorzaken, daarom is het wel fijn en dus ook veiliger voor jezelf als je een rijbroek aanschaft. Die hoeft helemaal niet duur te zijn, je kunt hem ook tweedehands kopen.

Poetsen
Misschien vind je het na verloop van tijd ook wel leuk om de pony's te borstelen en te verzorgen. Een eigen poetsset is dan natuurlijk helemaal het einde. Een hoevenkrabber, een rosborstel, harde borstel en zachte borstel maken je pony superschoon. In ons winkeltje verkopen we complete poetskoffers. Dan heb je al je borstels altijd bij de hand. 

Tip: 
Zet duidelijk met zwarte watervaste stift je naam op de borstel. Borstels lijken meestal erg op elkaar en soms wordt per ongeluk de verkeerde meegenomen. Maar met je naam erop kun je die van jou altijd terugvinden